Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΑΔΥΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ


Επειδή όλες οι μέρες είναι κουραστικές για τους περισσότερους απο εμάς, και η ψυχολογική κούραση της μέρας κορυφώνεται συνήθως τις βραδυνές ώρες που αναπαυόμαστε σωματικά , ένα απλό πλάνο ολικής ανάνηψης ίσως είναι χρήσιμο:
1. Αρχικά ασκηθείται, έστω κι ελάχιστα με απλές ασκήσεις , σωματικά. Λίγο στατικό ποδήλατο, διάδρομο ή ενναλακτικά δοκιμάστε απλές ασκήσεις αναπηδήσεων επι τόπου με πλάγιες εκτάσεις των άκρων.
Η σωματική άσκηση ενεργοποιεί την δραστηριότητα στο πρόσθιο αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, αυξάνοντας την παραγωγή ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι οι κύριες ορμόνες για την ραγδαία μείωση στρές και την αύξηση της λίμπιντο.
2. Κατόπιν καθήστε  ήρεμοι με τους ώμους εντελώς χαλαρούς για 10 λεπτά και εστιάστε το βλέμμα σας σ'ενα σταθερό σημείο πχ έναν τοίχο , κάνοντας αργές και βαθιές αναπνοές σε σετ των 10 αναπνοών. Ακόμα καλύτερα οι εισπνοές και οι εκπνοές να γίνονται κρατώντας μια χάρτινη σακούλα εφαρμοσμένη στο στόμα σας.
Η διαδικασία αυτών των αναπνοών προκαλεί αυτοστιγμεί μείωση του υπάρχοντος στρές κατα 40%
3. Ολοκληρώστε με ένα καλό δείπνο. Για παράδειγμα ένα συνοδευτικό πράσινο τσάι περιέχει κατεχίνες που λειτουργούν βελτιωτικά σε συγκεκριμένους τύπους κυτταρικών βλαβών. Για κυρίως γεύμα προτιμήστε κάτι απο όσπρια με σαλάτα λαχανικών, λαμβάνοντας έτσι βιταμίνες,ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες που ανεβάζουν ήπια και σταθερά τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και καλμάρουν το καταπιεσμένο απο το άγχος γαστρεντερικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: